Læs hvad Helsingør Dagblad 16. december 2000 skrev om 'En Hane Der Gol'

Den går ikke!
Den i dette blad kendte debattør Bo Richardt fra Espergærde har under navnet Bojak udsendt en CD, hvor hans godt otte-årige tvillingedøtre synger med på den stribe sange, han alle selv har skrevet. Der er børnesange imellem, der er også voksensange, det er enkel og iørefaldende popmusik, om det ellers skal puttes i bås - og så falder det hele med et brag. En af de tretten sange hedder "Onanistens Slagsang", og godt nok er vi dybt liberale, både her til lands, i bladet og på denne side, men en far, der åbenbart har behov for at includere sådan en sang på en plade, hvor godt otteårige døtre medvirker...
Sorry, det vi ellers ville skrive ville blive slettet af censuren...


Læs min kritik af anmeldelsen - bragt i avisen 4.januar 2001

En hane der gol
16. december blev min cd omtalt i nærværende dagblad - jeg vil knap kalde den kortfattede tekst en anmeldelse. 1½ måned og 3 rykkere efter at den var udsendt fandt Helsingør Dagblad det værd at omtale at en lokal musiker har lavet en række sange og inddraget sine (da) 8-årige, meget velsyngende tvillinger i projektet. Hvorfor var de så længe om at omtale en lokal selvfinancieret produktion.
Og så endda kun som ordinær anmeldelse. Hvorfor prioriterede de ikke at skrive en artikel om sådan en lokal solstrålehistorie. Spørgsmålets formulering kommer fra en fan (en bankdirektør - for betydningens skyld). Og jeg viderebringer det til jer læsere, da svaret stadig blæser i vinden.

Det er det ene spørgsmål. Det andet er den forargelse anmelderen angiveligt føler ved at én af sangene hedder Onanistens Slagsang. Omtalen er ellers rimelig positiv, men det hele falder med et brag og påvirker også overskriften, så det samlede billede fremstår negativt, alene fordi anmelderen ikke kan acceptere en far der "åbenbart har behov for" at inkludere en sang om det emne på en cd hvor hans børn deltager.
"åbenbart har behov for"… det lugter ikke godt, men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad det egentlig lugter af, så jeg må overlade til anmelderen selv at udrede hvad det er for en fis han kan lugte.
Endnu mere mystisk bliver det ved læsning af cd-anmeldelserne 30.12. hvor Rollo og King anmeldes positivt under overskriften "Bar røv og dolk". "Midt i en løbetid", hedder cd’en. Og det hele emmer altså af sexuelle hentydninger samtidig med at forsiden fremviser to ynglinge der utvivlsomt er under den sexuelle lavalder. Denne cd "kalder på smilebåndet i al sin danske frimodighed", mens min ikke kan omtales yderligere, da censuren ville stryge det, som den i sin selvforståelse meget liberale anmelder ville skrive.
Min forståelse for anmelderens angivelige forargelse blir ikke heller øget ved at han skriver i en avis der ikke generer sig for at bringe annoncer med topløse tøser på forsiden. Eller pornografiske billeder i forbindelse med reportager. Se for eksempel side-3-bagfra (bagfra…. hvor grisset kan det dog være) d. 30.12… Godt nok har luderen tøj på, men hun oser af sex… langt mere end min sang…. skal jeg da forbyde mine mindreårige børn at se i avisen, hr. anmelder? (og hr. redaktør).

Sorry, forargelsen er altså ikke troværdig. Så hvad er det den fis lugter af?
Hvis du, hr. anmelder, havde lyttet en smule mere positivt til min cd, ville du ha bemærket at teksten til min slagsang er ganske billedlig, underfundig og humoristisk. Ydermere ville du ved en nærmere eftertanke ha indset at pigerne netop ikke deltager i denne del af sangene, før de kommer igen som det positive element efter aftenens forsmåelse, sengekantens selvhjælp for at falde til ro efter de uforløste håb og nattens drømmekaos, når hanen galer for den lyse dag med fornyet optimisme; "et barnehjerte der banker, hvor fan blev de af de sorte tanker".

Bo Richardt
Espergærde
www.bludo.dk